Aktualności
BEZPIECZEŃSTWO MIKROBIOLOGICZNE POWIETRZA PODCZAS COVID-19
09.07.2020
Zdaniem Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności, żywność nie może być źródłem zakażenia COVID-19 jak również, że wirus nie może być przenoszony przez żywność.
Znaczenie systemu HACCP w branży spożywczej
17.11.2016
HACCP – system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli. HACCP – system mający znaczenie dla dobra ludzi, ich zdrowia i życia.
Jaja konsumpcyjne a badanie w kierunku Salmonella sp.
24.08.2016
Na rynku handlowym, szczególnie w gastronomii, pojawiło się zapotrzebowanie na jaja konsumpcyjne poddane, przed zapakowaniem do opakowań jednostkowych, promieniowaniu UV.
QSM & TE-FOOD - Blockchain - Wprowadzanie nowych możliwości
16.08.2018
System blockchain, który przez miliony osób jest nazywaną Technologią Przyszłości posiada ogromną liczbę zwolenników w naszym kraju.
Ochrona gospodarstw przed ASF – program bioasekuracji
26.10.2016
Według bieżących komunikatów GIW, nadal odnotowywane są przypadki występowania afrykańskiego pomoru świń (ASF) u dzików na terytorium RP oraz ognisk tej choroby u świń.
TE-FOOD podpisało umowę partnerską z QSM Sp. z o.o.
13.08.2018
TE-FOOD podpisało umowę partnerską z QSM Sp. z o.o. w celu zapewnienia potencjału sprzedażowego i wdrożeniowego potencjalnym klientom z branży spożywczej w Polsce.
URZĘDOWE KONTROLE ŻYWNOŚCI OD 2018 R. PRZEZ JEDNĄ INSPEKCJĘ
14.09.2016
Urzędowe kontrole żywności od 2018 r. mają być prowadzone przez jedną inspekcję. Reforma systemu bezpieczeństwa żywności w Polsce planowana jest od 2005 r.