Doradztwo technologiczne, sanepid i weterynaria - QSM bezpieczna żywnośćDoradztwo technologiczne, sanepid i weterynaria - QSM bezpieczna żywność
  • Home
  • O nas
  • Oferta
    • Projekty technologiczne
    • Doradztwo sanepid i weterynaria
    • Doradztwo w przypadku zagrożenia mikrobiologicznego w produkcji żywności
    • Etykiety
    • Kompleksowa ocena etykiet
    • Tłumaczenie etykiet spożywczych
    • HACCP w przemyśle spożywczym
    • Dobre praktyki
    • Szkolenia
    • Wyrób gotowy
    • Audyt sanitarny
    • Znakowanie żywności
  • Aktualności
  • Informacje
  • Kontakt
  • Home
  • O nas
  • Oferta
  • Projekty technologiczne
  • Doradztwo sanepid i weterynaria
  • Doradztwo w przypadku zagrożenia mikrobiologicznego w produkcji żywności
  • Etykiety
  • Kompleksowa ocena etykiet
  • Tłumaczenie etykiet spożywczych
  • HACCP w przemyśle spożywczym
  • Dobre praktyki
  • Szkolenia
  • Wyrób gotowy
  • Audyt sanitarny
  • Znakowanie żywności
  • Aktualności
  • Informacje
  • Kontakt
  • oferta_praktyki
  • oferta_praktyki

Oferta

  • Projekty technologiczne
  • Doradztwo sanepid i weterynaria
  • Doradztwo w przypadku zagrożenia mikrobiologicznego w produkcji żywności
  • Etykiety
  • Kompleksowa ocena etykiet
  • Tłumaczenie etykiet spożywczych
  • System HACCP
  • Dobre praktyki
  • Szkolenia
  • Wyrób gotowy
  • Audyt sanitarny
  • Znakowanie żywności

Znakowanie żywności

Umieszczanie na produktach etykiet zawierających najważniejsze informacje na ich temat jest ważne z dwóch powodów. Po pierwsze, pozwala konsumentom na świadome podejmowanie decyzji zakupowych. Po drugie, jest to wymagane przepisami prawa, które szczegółowo określają, co powinno się na nich znaleźć. Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów działających w przemyśle spożywczych, oferujemy im znakowanie żywności zgodnie z tymi zasadami.

Jakie informacje powinny być zawarte na etykiecie?

Najbardziej istotne elementy, które muszą być umieszczone na etykiecie artykułów spożywczych, to między innymi:

  • nazwa produktu,
  • termin przydatności do spożycia,
  • skład (z wyodrębnieniem alergenów),
  • tabela wartości odżywczych,
  • zalecany sposób użycia i przechowywania,
  • pochodzenie wyrobu,
  • dane kontaktowe producenta.

Ponadto możliwe jest również zawarcie dodatkowych informacji w postaci graficznej, pod warunkiem że znakowanie żywności w ten sposób będzie uzupełnione stosownym opisem tekstowym.

Jakie jeszcze warunki powinno spełniać znakowanie żywności?

Wszystkie dane powinny być zamieszczone na etykietach w sposób czytelny i łatwy do odczytania. Informacje muszą być zgodne ze stanem faktycznym. Niezbędne jest też, by odpowiadały aktualnym przepisom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej. Jeśli masz wątpliwości, czy oznaczenie Twojego produktu spełnia te warunki, możemy pomóc Ci to ocenić. Poza znakowaniem żywności oferujemy klientom również możliwość weryfikacji gotowych etykiet pod względem zgodności z wymogami prawa.

Scroll

Adres

QSM Sp. z o.o.
ul. Stanisławskiego 21
99-400 Łowicz, Polska
KRS 0000630886
NIP 8341885050
REGON 36514761900000
Kapitał: 5000,00 zł



kontakt

info@qsm.net.pl
Telefon: +48 504 712 995
https://qsm.net.pl/


czynne:

Poniedziałek – Piątek 08.00 – 16.00
COPYRIGHT © 2023 - ALL RIGHTS RESERVED