Doradztwo sanitarne, tworzenie etykiet spożywczych, znakowanie żywności - QSMDoradztwo sanitarne, tworzenie etykiet spożywczych, znakowanie żywności - QSM
  • Home
  • O nas
  • Oferta
    • Projekty technologiczne
    • Znakowanie żywności
    • Tłumaczenie etykiet spożywczych
    • Opracowanie, weryfikacja, tłumaczenie dokumentów jakościowych
    • Wyliczenie wartości odżywczej i wartości energetycznej
    • Opracowanie, weryfikacja, tłumaczenie etykiet produktów paszowych
    • Doradztwo technologiczne
    • System HACCP
    • Dobre praktyki
    • Szkolenia
    • Wyrób gotowy
    • Audyt sanitarny
  • Aktualności
  • Kontakt
  • Home
  • O nas
  • Oferta
  • Projekty technologiczne
  • Znakowanie żywności
  • Tłumaczenie etykiet spożywczych
  • Opracowanie, weryfikacja, tłumaczenie dokumentów jakościowych
  • Wyliczenie wartości odżywczej i wartości energetycznej
  • Opracowanie, weryfikacja, tłumaczenie etykiet produktów paszowych
  • Doradztwo technologiczne
  • System HACCP
  • Dobre praktyki
  • Szkolenia
  • Wyrób gotowy
  • Audyt sanitarny
  • Aktualności
  • Kontakt
  • oferta_projekty
  • oferta_projekty

Oferta

  • Projekty technologiczne
  • Znakowanie żywności
  • Tłumaczenie etykiet spożywczych
  • Opracowanie, weryfikacja, tłumaczenie dokumentów jakościowych
  • Wyliczenie wartości odżywczej i wartości energetycznej
  • Opracowanie, weryfikacja, tłumaczenie etykiet produktów paszowych
  • Doradztwo technologiczne
  • System HACCP
  • Dobre praktyki
  • Szkolenia
  • Wyrób gotowy
  • Audyt sanitarny

PROJEKTY TECHNOLOGICZNE

Projekty technologiczne zakładów przemysłu spożywczego: przemysłu mięsnego, mleczarskiego, rybnego, owocowo-warzywnego, cukierniczego, olejarskiego, cukrowniczego, a także zakładów żywienia zbiorowego.


 

Tworzymy dokumentację opisową technologii i część graficzną zgodną z rozporządzeniem (WE) 852/2004
Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych
oraz Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 marca 2013 r. w sprawie
wymagań, jakie powinien spełniać projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona
działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego.
W zależności od rodzaju prowadzonej lub planowanej działalności zakłady branży spożywczej
podlegają nadzorowi Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej i/lub Powiatowemu
Inspektoratowi Weterynarii właściwych dla miejsca lokalizacji zakładu.
Każdy zakład, w którym przetwarzane są artykuły spożywcze, musi spełniać liczne wymogi prawa żywnościowego wynikające z rozporządzeń Unii Europejskiej i prawa krajowego.

Wykonujemy projekty, na których uwzględnione są pomieszczenia produkcyjne, magazyny
surowców, miejsca składowania materiałów opakowaniowych, środków utrzymania higieny,
magazyny wyrobu gotowego, drogi komunikacji, strefy zagrożenia mikrobiologicznego.
Wszystkie projekty uwzględniają: skalę zakładanej produkcji, gabaryty dobranych urządzeń i maszyn oraz umiejscowienie linii technologicznych, a także wielkości produkcji oraz ilość zatrudnionych
pracowników.

Opracowujemy prawidłowe rozmieszczenie pomieszczeń socjalnych jak również dopasowanie powierzchni magazynowej, a przede wszystkim zaplanowanie dróg technologicznych, które zapewnia w dalszym etapie inwestycji wyeliminowanie kłopotów związanych z odbiorem zakładu przez służby sanitarne.

Przekazujemy kompleksową informację dla inwestora o poszczególnych krokach postępowania
podczas uruchomienia zakładu.


 

Skontaktuj się z nami, by uzyskać profesjonalnie przygotowany projekt technologiczny zakładu
opracowany zgodnie z wymaganiami sanepidu i/lub weterynarii, a także wymaganiami systemu
HACCP, IFS, BRC oraz drogę postępowania przy realizacji otwarcia działalności.

Scroll

Adres

QSM Sp. z o.o.

Siedziba spółki:
ul. Grzybowska 87
00-844 Warszawa

KRS 0000630886
NIP 8341885050
REGON 36514761900000
Kapitał: 5000,00 zł

kontakt

info@qsm.net.pl
Telefon: +48 504 712 995
https://qsm.net.pl/


czynne:

Poniedziałek – Piątek 08.00 – 16.00
COPYRIGHT © 2025 - ALL RIGHTS RESERVED