Doradztwo w przypadku zagrożenia mikrobiologicznego w produkcji żywności – analizy zagrożeń żywności
Wieloletnie doświadczenie zawodowe w projektowaniu jak i nadzorze jakości na każdym etapie produkcji zapewnia merytoryczną pomoc dając wsparcie w rozwiązywaniu nurtujących problemów mikrobiologicznych. Doradztwo w przypadku zagrożenia mikrobiologicznego to złożony proces analiz każdego z etapów procesu produkcyjnego. W trakcie trwania wielu procesów technologicznych surowiec jak i gotowy produkt narażony jest na niebezpieczeństwo mikrobiologiczne gdzie czynnikami mogą być bakterie, grzyby i wirusy. Wspieramy producentów w rozwiązywaniu problemów wynikających z działania czynników niepożądanych w etapach produkcji. Poddajemy analizie wyniki dotychczasowych badań jak i również zalecamy dokonanie stosownych badań. Kontaktujemy się z instytucjami badawczymi oraz nadzorujemy wprowadzenie zaleceń pokontrolnych. poniżej kolejny temat z tytułem ale w tym samym rozdziale: Usługa doradztwa: bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności to jeden z podstawowych elementów podczas produkcji. Doradztwo w przypadku zagrożenia mikrobiologicznego żywności to złożony proces analiz każdego z etapów procesu produkcyjnego. Podejmując zadanie analizy bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności dokonujemy analizy czynników biologicznych w trakcie trwania procesu, wnikliwie analizujemy procesy, a następnie dokonujemy działań zapobiegawczych i korygujących.