Pomagamy w rozwiązywaniu problemów technologicznych związanych z mikrobiologią w produkcji żywności.
DORADZTWO TECHNOLOGICZNE
Podejmując zadanie oceny procesu produkcji żywności, dokonujemy analizy czynników biologicznych i fizyko-chemicznych w trakcie trwania procesu, a następnie rekomendujemy zastosowanie działań korekcyjnych i korygujących.
Poddajemy analizie wyniki dotychczasowych badań jak i również zalecamy dokonanie stosownych badań.
Kontaktujemy się z instytucjami badawczymi oraz nadzorujemy wprowadzenie zaleceń pokontrolnych.
Wspieramy producentów w rozwiązywaniu problemów wynikających z działania czynników niepożądanych w etapach produkcji.
Oferowane przez nas kompleksowe doradztwo to wsparcie w procesie dostosowywania procesów produkcji i infrastruktury do wymagań prawa żywnościowego Unii Europejskiej.
Zapewniamy merytoryczne wsparcie dla istniejących zakładów oraz działalności nowo powstających, pomagając w bezpiecznym wprowadzaniu produktów żywnościowych na rynek i dostarczając rzetelną wiedzę w kwestii dostosowywania obszarów produkcyjnych i magazynowych do wymogów jakościowych.