Doradztwo technologiczne, sanepid i weterynaria - QSM bezpieczna żywnośćDoradztwo technologiczne, sanepid i weterynaria - QSM bezpieczna żywność
  • Home
  • O nas
  • Oferta
    • Projekty technologiczne
    • Doradztwo sanepid i weterynaria
    • Etykiety
    • Kompleksowa ocena etykiet
    • Tłumaczenie etykiet spożywczych
    • System HACCP
    • Dobre praktyki
    • Szkolenia
    • Wyrób gotowy
    • Audyt sanitarny
  • Aktualności
  • Kontakt
  • Home
  • O nas
  • Oferta
  • Projekty technologiczne
  • Doradztwo sanepid i weterynaria
  • Etykiety
  • Kompleksowa ocena etykiet
  • Tłumaczenie etykiet spożywczych
  • System HACCP
  • Dobre praktyki
  • Szkolenia
  • Wyrób gotowy
  • Audyt sanitarny
  • Aktualności
  • Kontakt
  • oferta_projekty
  • oferta_projekty

Oferta

  • Projekty technologiczne
  • Doradztwo sanepid i weterynaria
  • Etykiety
  • Kompleksowa ocena etykiet
  • Tłumaczenie etykiet spożywczych
  • System HACCP
  • Dobre praktyki
  • Szkolenia
  • Wyrób gotowy
  • Audyt sanitarny

Projekty technologiczne do sanepidu i weterynarii

Rozpoczęcie działalności biznesowej to zazwyczaj kręta droga, pełna formalności i trudnych decyzji. Szczególną ostrożność należy zachować, przymierzając się do otwarcia lokalu gastronomicznego czy zakładu przemysłu spożywczego, których funkcjonowanie wiąże się z licznymi kontrolami, mającymi na celu sprawdzenie zgodności z normami. Dobry projekt technologiczny to gwarancja udanego startu i uniknięcia nieprzyjemnych konsekwencji związanych z nieprawidłowym rozplanowaniem przestrzennym.

Projekt technologiczny do sanepidu

 

Jeśli z racji swojego charakteru Twoje przedsiębiorstwo musi spełniać normy sanitarne, wykonanie przemyślanego projektu to podstawa. Specjalista, zaznajomiony z wymogami sanepidu, pomoże Ci zaplanować rozkład poszczególnych pomieszczeń i konieczne wyposażenie. Normy często ulegają modyfikacjom, co sprawia, że łatwo pogubić się w wymaganiach Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Salony kosmetyczne, studia tatuażu, kliniki i gabinety weterynaryjne, ze względu na ryzyko zakażeń, muszą przestrzegać zasad dotyczących sterylności stosowanych narzędzi, ale również pomieszczeń, w których wykonywane są zabiegi. Skontaktuj się z nami, by uzyskać profesjonalnie przygotowany projekt technologiczny do sanepidu.

Projekt zakładu przemysłu spożywczego

 

Przedsiębiorstwo, skupiające się na produkcji żywności, wymaga szczególnie przygotowanego planu zagospodarowania przestrzeni, który wykluczy jakiekolwiek nieprawidłowości związane z niewłaściwym jej przetwarzaniem. Projekt zakładu przemysłu spożywczego uwzględnia między innymi prawidłowe rozplanowanie maszyn, sposób organizacji procesu produkcyjnego zgodnie z unijnymi normami i wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz inne czynniki kluczowe dla właściwej pracy przedsiębiorstwa.

Projekt zakładu spożywczego

 

Każdy zakład, w którym przetwarzane są artykuły spożywcze, musi spełniać liczne wymogi prawa żywnościowego wynikające z rozporządzeń Unii Europejskiej i prawa krajowego. Bezpieczna produkcja żywności wymaga wprowadzenia systemu HACCP, zapewniającego dobre praktyki higieniczne i produkcyjne przedsiębiorstwa. Czystość i właściwy przepływ pracy to podstawa, którą zapewni odpowiedni projekt zakładu spożywczego , przygotowany przez kompetentnego architekta. Skontaktuj się z nami, by zamówić plan zagospodarowania dla Twojego biznesu w korzystnej cenie.

Projekt technologiczny restauracji

 

Odpowiedni design przestrzeni jest podstawą każdej restauracji. Przygotowywanie posiłków i ich serwowanie wiąże się z licznymi normami, do których przestrzegania zobowiązuje sanepid. Ze względu na regularne kontrole, z którymi należy się liczyć, zakładając restaurację, warto już z początku odpowiednio rozplanować rozkład pomieszczeń i elementów wyposażenia, by uniknąć nieprzyjemnych konsekwencji. Dobrze przygotowany projekt technologiczny restauracji uwzględnia wymagania związane z ilością toalet przewidzianych na pojemność lokalu, wentylację, dostęp dziennego światła, rozkład poszczególnych sprzętów i inne czynniki wpływające zarówno na jakość usługi, jak i komfort pracowników i Klientów.

Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego

 

Bez względu na to, czy lokal, który planujesz założyć, będzie niewielkim pomieszczeniem pozbawionym miejsc siedzących, czy też znacznie większym przedsięwzięciem, potrzebujesz dobrze przemyślanego planu. Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego jest jednym z elementów, który podlega ocenie sanepidu. Należy uwzględnić w nim kilka kluczowych czynników – sposób przygotowania dań, ich źródło (obróbka surowców od podstaw, półprodukty, bądź gotowe dania), krojenie warzyw, obecność alkoholu w ofercie, a także wymagania przestrzenne i wyposażeniowe. Warto zlecić projekt specjaliście, który w korzystnej cenie przygotuje plan zagospodarowania, gwarantujący bezpieczeństwo i zgodność z wymogami.

Projekt sushi baru

 

Rozmaite lokale, a szczególnie te serwujące sushi, cieszą się coraz większą popularnością wśród Polaków, z czym wiąże się rosnąca ilość powstających barów. Ze względu na swoją specyfikę restauracje podające najpopularniejszą z japońskich przekąsek wymagają specjalnego projektu, uwzględniającego przewidziane dla nich normy. Z racji korzystania ze świeżych warzyw, konieczne jest między innymi wydzielenie osobnej przestrzeni do ich mycia. Istotnym elementem jest również ustalenie miejsc i rodzaju wentylacji, uwzględnienie w planie toalet i odpowiednio odseparowane miejsce do zmywania naczyń. Właściwie przygotowany projekt sushi baru umożliwi prowadzenie dobrze prosperującego biznesu nawet na niewielkiej powierzchni.

 

Projekt technologiczny food truck

 

Samochód z jedzeniem, czyli food truck, to coraz popularniejsza forma prowadzenia gastronomicznego biznesu. Dzięki swojej mobilności, restauracje na kółkach mogą dotrzeć na imprezy plenerowe, a także do innych miejsc, gdzie zapotrzebowanie na usługi tego typu jest zwiększone. To sprawia, że często generują większe zyski niż stacjonarne lokale, wymagając jednocześnie znacznie mniejszego kapitału początkowego. W przypadku mobilnej gastronomii, projekt technologiczny jest szczególnie ważny dla właściwego funkcjonowania. Na małej przestrzeni utrzymanie porządku jest znacznie trudniejsze, zwłaszcza w przypadku dużego natężenia ruchu. Warto więc zainwestować w przemyślany plan zagospodarowania, który pozwoli uniknąć późniejszego stresu.

Opracowujemy kompleksowe projekty technologiczne dla zakładów produkujących produkty pochodzenia roślinnego oraz zwierzęcego. Tworzymy dokumentację opisową i graficzną zgodną z prawem żywnościowym, rozporządzeniem (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych oraz rozporządzeniem MRiRW z dnia 18 marca 2013 r.

Scroll

Adres

QSM Sp. z o.o.
ul. Stanisławskiego 21
99-400 Łowicz, Polska
KRS 0000630886
NIP 8341885050
REGON 36514761900000
Kapitał: 5000,00 zł



kontakt

info@qsm.net.pl
Telefon: +48 504 712 995
http://qsm.net.pl/


czynne:

Poniedziałek – Piątek 08.00 – 16.00
COPYRIGHT © 2020 - ALL RIGHTS RESERVED