Aktualności

BEZPIECZEŃSTWO MIKROBIOLOGICZNE POWIETRZA PODCZAS COVID-19

Food Safety

09.07.2020

Zdaniem Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności, żywność nie może być źródłem zakażenia COVID-19 jak również, że wirus nie może być przenoszony przez żywność.

Więcej >>>

Znaczenie systemu HACCP w branży spożywczej

fotolia_96816559_subscription_monthly_xxl17.11.2016

HACCP – system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli. HACCP – system mający znaczenie dla dobra ludzi, ich zdrowia i życia.

 

Więcej >>>

Jaja konsumpcyjne a badanie w kierunku Salmonella sp.

fotolia_111568747_subscription_monthly_m24.08.2016

Na rynku handlowym, szczególnie w gastronomii, pojawiło się zapotrzebowanie na jaja konsumpcyjne poddane, przed zapakowaniem do opakowań jednostkowych, promieniowaniu UV.

Więcej >>>

QSM & TE-FOOD - Blockchain - Wprowadzanie nowych możliwości

Blockchain116.08.2018

System blockchain, który przez miliony osób jest nazywaną Technologią Przyszłości posiada ogromną liczbę zwolenników w naszym kraju.

 

Więcej >>>

Ochrona gospodarstw przed ASF – program bioasekuracji

fotolia_90614984_subscription_monthly_xxl26.10.2016

Według bieżących komunikatów GIW, nadal odnotowywane są przypadki występowania afrykańskiego pomoru świń (ASF) u dzików na terytorium RP oraz ognisk tej choroby u świń.

Więcej >>>

TE-FOOD podpisało umowę partnerską z QSM Sp. z o.o.

te food copy13.08.2018

TE-FOOD podpisało umowę partnerską z QSM Sp. z o.o. w celu zapewnienia potencjału sprzedażowego i wdrożeniowego potencjalnym klientom z branży spożywczej w Polsce.

Więcej >>>

URZĘDOWE KONTROLE ŻYWNOŚCI OD 2018 R. PRZEZ JEDNĄ INSPEKCJĘ

fotolia_104111566_subscription_monthly_m14.09.2016

Urzędowe kontrole żywności od 2018 r. mają być prowadzone przez jedną inspekcję. Reforma systemu bezpieczeństwa żywności w Polsce planowana jest od 2005 r.

Więcej >>>